música

miércoles, 27 de febrero de 2013

Bola larpeira


Para os máis larpeiros...unha larpeirada.

Bola larpeira                                                                                                                    Pan doce de forma redonda cheo de crema pasteleira, típico de Galicia e dependendo da zona leva ou non crema . RECETA Ingredientes: PASO 1 .- MASA 50 g. de anís 200 g. de leite 50 g. de azucre 100 de mantequilla, o de aceite de girasol 40 g. de levadura prensada.

 PASO 2.- PARA O ALMIBAR:
50 g. de anís50 g. de agua50 g. de azúcar
PASO 3.-PARA A CREMA PASTELERA (OPCIONAL)
400 g. de leche2 xemas50 g. de azúcar20g

Elaboración do almibar:

Poñer a cocer nun cazo os ingredientes do almibar uns 5 minutos e reservar.

Elaboración da crema:

Reservar un pocillo de leite e poñer a otra a lume suave co azucre,desfacer ben as xemas e a fariña de millo no pocillo,engadir o leite quente e cocer uns minutos ata que espese sin deixar de remexer.Colocar a manga pasteleira e deixar arrefriar.

Preparación da masa:

Colocar nun cuenco o leite ,o anís, o aceite ou mantequilla e o azucre,temperar a lume suave.Engadir o lévedo, a auga de azahar e os ovos batidos.Remexer todo xunto.A continuación engadir a metade da fariña e o sal,misturar ben,engadir o resto da fariña e amasar ata conseguir que esté todos ben misturado e que se despeque dos dedos.

Deixar reposar a masa 10 minutos antes de darlle forma.Untar as mans co aceite e darlle á masa unha forma redonda e aplastada.Bater  un ovo e pintar a larperira,darlle uns cortes en cadrado con un coitelo procurando que queden ben profundos.Poñer azucre nun prato e botarlle unhas gotas de auga,espolvorear con este azucre mollado a larpeira .Neste intre si se desea poñer a crema cunha manga pasteleira e meter no forno prequente a 200º,cocer durante uns 25 minutos.

Ao sacala,en quente, rociala co almibar reservado.

E xa está! só queda disfrutala.

.



 

                                                                                                                         






No hay comentarios:

Publicar un comentario