música

miércoles, 26 de febrero de 2014

Flores de carnaval

                       RECEITA DE EN¡TROIDO:
                                 FLORES

Ingredientes:
-150g de fariña
-2dl de leite temprada ou fría
-1 ovo
-1 culleriña de azucre
-1 copa de anís ou coñac
-1 culleriña de levadura en polvo
-Sal, azucre moido e canela
-Aceite e un molde

Preparación:
Pónse a fariña nunha vasixa formando un circulo no centro, no cuál bótase o sal, o azucre, o licor e o ovo, mézcrase cun decilitro e medio de leite e se deixa reposar. Pónse aceite nunha sartén ata a metade, quéntase o molde no aceite e métese na masa, tendo coidado de que non rebose polos bordes do molde, pois neste caso non se pode desprender. Cando estean douradas, retíranse, sepáranse do molde e déixanse escurrir. Para facer outra Flor, hai que volver quentar o molde e repetir a mesma operación. Se a masa espesa, alixérase con leite. Ao momento de servilas, colócanse en fontes ou panos, e se espolvorean con azucre lustre e canela, ou rocíanse con mel. (A pasta ha de estar o máis suave posible para que se agarre ben ao molde e logo despréndase con facilidade. As primeiras son máis difíciles de facer, sobre todo se non se ten moita práctica). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario