música

miércoles, 26 de febrero de 2014

                 Flores de entroido



Ingredientes:

-300 g de fariña de trigo
-500 ml de leite enteira
-3 ovos grandes
-5g de sal
-A ralladura de dous limóns
-Unha copa de anís, máis ou menos 75 ml, dependendo do voso gusto
-2 l de aceite de xirasol para freír
-Unha cucharadita de azucre, 15 g
-Azucre para decorar e para espolvorear
-Un molde de ferro con forma de flor


Preparación da masa das flores:
Batir nun bol os ovos co azucre. Engadimos o leite, o sal, a fariña de trigo, o anís e a ralladura dos dous limóns.Batimos ata que quede unha consistencia como a das natillas, moi importante, que quede sen grumos.Eata cantidade daranos para unhas 48 flores, para que ninguén se quede sen fame. Logo, deixámolo repousar unha media hora para que a crema quede mellor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario