música

domingo, 17 de mayo de 2020

RÉPTILES


MIS COSAS DE MAESTRA*: Animales Vertebrados: Esquemas ...

7. Os réptiles

A maioría dos réptiles viven na terra, aínda que hai uns poucos que viven na auga.

Características

Os réptiles teñen as seguintes características xerais:
  • Teñen catro patas cortas, agás as serpes que carecen de extremidades.
  • Reprodúcense por fecundación interna.
  • Son ovíparos e non incuban os seus ovos.
  • Case todos teñen dentes que empregan para suxeitar a comida. Algúns como as víboras teñen dentes que inxectan veleno.
  • A lingua dos réptiles ten varias funcións: gustativa, olfactiva e táctil. Nalgúns casos é bífida
  • Teñen o corpo recuberto por escamas. Estas escamas non son flexibles, polo que os réptiles téñenas que cambiar a medida que medran. As escamas antigas despréndense, e por debaixo, quedan outras novas. Este proceso denomínase muda. As tartarugas posúen, ademais, unha coiraza dura que as protexe.
  • temperatura do seu corpo depende do medio, é dicir, de se vai calor ou frío.

Sabías que...?

Dependendo da temperatura do ambiente á que estean os ovos do crocodilo, nacerán machos ou femias.

Alimentación

Segundo o alimento que comen, os réptiles poden agruparse en:
  • Herbívoros. Aliméntanse de plantas, como as tartarugas terrestres e as iguanas.
  • Carnívoros. Aliméntanse doutros animais. Os réptiles tragan as súas presas sen mastigar. As características da mandíbula das serpes permítenlles tragar presas grandes. As lagartas e os camaleóns son insectívoros.
  • Omnívoros. Algúns réptiles aliméntanse sobre todo de plantas, pero ás veces, poden tamén comer algúns invertebrados de pequeno tamaño. É o caso dalgúns tipos de tartaruga.

Autoría: Karl Larsaeus
Serpe

Actividades

   1º   Copia o esquema na túa libreta.
 2º
Fíxate na seguinte imaxe. Son fotos da pel de dous vertebrados. Unha delas corresponde a un réptil, cal cres que é? Por que? De quen podería ser a outra?

Autoría: Kallerna / Luis Ovalles
Peles de vertebrado

Aquí un novo vídeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario