música

viernes, 11 de enero de 2013

Cogomelos ao estilo da bisavoa María




INGREDENTES:

- 1 KG DE COGOMELOS
- UN CHORRIÑO DE ACEITE DE OLIVA
- 1 CEBOLA
- 1 CHULLERADA SOPEIRA DE PEMENTÓN  DOCE
- 1 VASO DE VIÑO BRANCO
- 2 FOLLAS DE LOUREIRO




 
PREPARACIÓN:

LÁVANSE MOI BEN OS COGOMELOS E CÓRTANSE EN ANACOS PEQUENOS.
NUNHA TIXOLA BÓTASE O CHORRO DE ACEITE, A CEBOLA PICADA, AS FOLLAS DE LOUREIRO E OS COGOMELOS. DÉIXANSE FRITIR DÁNDOLLE VOLTA DE CANDO EN VEZ.
CANDO OS COGOMELOS ESTÉN POCHADIÑOS  BÓTASELLE O VASO DE VIÑO BRANCO, O PEMENTÓN E SAZÓNASE.
DÉIXANSE A LUME LENTO UNS 10 MINUTOS MÁIS E LISTO PARA SERVIR.

¡BO PROBEITO!

4 comentarios: